1.LAMA
Daito ,sabia tradiţională japoneză, sau sabia lungă, a fost conceput într-o varietate de lungimi şi forme a lamei de-a lungul istoriei. Poza de mai jos este o lama katana reprezentând Zukuri Shinogi, una dintre cele mai comune forme de nihonto japoneză.
2.TSUKA
Tsuka, sau mânerul katanei poate implica componente complicat detaliate, care variază mult în termeni de măiestrie, materialele utilizate şi estetice. Cele mai multe sabii japoneze de calitate vor cuprinde o ITO din mătase împletita în jurul unei bucati de piele şi prinse la capete cu o Fuchi si Fuchi Kaşira facute din fier, argint sau din alt metal de calitate. Tsuba şi Menuki sunt oportunităţi perfecte pentru diferenţiere şi măiestrie, deşi în mod tradiţional, fiecare aspect al creaţiei sabiilor este atent executat.
3.SAYA
Saya, sau teaca katanei, va varia foarte mult in functie de materialul din care sunt createprecum si de calitatea acestora. Lemnul lăcuit, cum ar fi Honoki oferă o carcasă de calitate pentru katana japoneză de astăzi, cu accesorii de corn de bivol pentru un detaliu fin.
Ca un sfat,cautati pentru saya un lemn scăzut de umiditate şi material durabilpentru a vă proteja investiţia, şi un sac sau husa de calitate pentru a menţine katana in cele mai bune conditii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu